Amerika’da Alarmın Rengi Kırmızı

 

Amerika’da Alarmın Rengi Kırmızı

Amerika’nın Florida eyaletinde yer alan Fort Lauderdale-Hollywood havaalanına sabah saatlerinde silahlı saldırıda bulunuldu. Yolcuların sıklıkla kullanmış olduğu kapıda insanları öldürmeye başlayan saldırgan uçakların olduğu bölüme kadar ilerledi. Burada yapılan müdahalede ise yararlı bir şekilde ele geçirildi.

Sabah 9.30 sularında başlayan saldırıda ilk verilere göre 5 kişi hayatını kaybetti 9 kişide yararlı. Bölgede şuan herhangi bir uçağın kalmasına ve inmesine izin verilmemektedir. CIA ve FBI ajanları tarafından bölgede geniş bir inceleme yapılmaya başlandı. Görgü tanıklarından alınan bilgi göre de saldırganın içeriye sloganlar atarak girdiği belirtilmektedir.

Yoğun Güvenlik Önemi Alındı

Amerika terör saldırı sonucunda bölgeye birçok askeri helikopter ve üst düzey ajan gönderdi. Saldırganın yararlı bir şekilde ele geçirilmesinin ardından kimliğine kısa bir süre içerisinde de ulaşıldı. Fakat bununla ilgili hükümet kanadından bir açıklama yapılmadı.

Havaalanı çevresinde adeta kuş uçurtulmuyor. Bölgeye gelen yolların hepsi kapatılırken havalimanı üzerinde herhangi bir uçuşa şuan izin verilmemekte. Yolcuların ise kısa süreli panik yaşamasının ardından ikinci bir emre kadar bütün uçuşlar iptal edildi. CNN yayına katılan Vali Barbara Sharief ‘Elimizde olan tek bulgu şuan saldırganın olmasıdır. İlk incelemelerde tek başına hareket ettiği ve yalnız olduğu gözlenmiştir. Terör ile ilgili bir şey olup olmadığını söylemek için çok erken. Fakat terör saldırısı değil de diyemeyiz’ dedi.

Terör Alarmı

Yapılan ilk incelemelerin ardından terör saldırısı olabileceği yetkililer tarafından belirtildi. Sabah saatlerinde başlayan bu saldırı sonrasında beyaz saraydan yapılan ilk açıklama da, ‘Küresel anlamda artmaya devam eden terör örgütlerinin hiçbir zaman esareti altına girmeyeceğiz. Yaralılarımıza sağlık hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın ailelerine de sabırlar diliyoruz. İlk incelemelerde terör saldırısı olabileceğini değerlendiriyoruz fakat şu aşamada net bilgi vermek yararlı olmayacaktır’ denildi. Bölge