Türkiye Soğuk Havaya Teslim Oldu

Türkiye Soğuk Havaya Teslim Oldu

Türkiye son on yılın en ciddi soğuklarını yaşamaya başlamış durumda. Yurdun hemen hemen her tarafı karlar ve yağışlar ile boğuşmakta. Sibirya’dan ülkemize giriş yapan soğuk hava dalgasının son dönemlerde daha fazla etki etmesi ile birlikte birçok bölgede yağışlar şiddetini devam ettirmekte. Çoğu ilde araç sahipleri kontak kapattı ve yolcu seferleri iptal edildi. Meteorolojiden yapılan açıklamalarda ise yağışların sürekli olarak devam edeceği ve hafta sonuna kadar da yer yer yağmurla birlikte karın görüleceği aktarıldı.

Uçaklar Pistte Bekletiliyor

Doğu Anadolu’da devam eden kar yağışının artması beklenirken Marmara bölgesinde karla karışık yağmur yağacağı meteoroloji uzmanları tarafından belirtildi. İstanbul kar yağışı devam edince de Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarında uçaklar pistte bekletiliyor ve herhangi bir iniş izni verilmiyor. Bu nedenle de uçak seferleri ve deniz seferleri Marmara bölgesinde yapılmamaktadır. Akdeniz bölgesinde ise yağışların artarak devam edeceği yetkililer tarafından belirtildi.

Kar ve Yağmur Devam Edecek

Sibirya soğukları ülkeye giriş yapması ile birlikte birçok bölge de ciddi anlamda yağışlar gözlenmektedir. Bu durumun değişmesinin ise Ocak ayının üçüncü haftasına kadar mümkün olmadığı ve yağışların artarak devam edeceğini söyleyen yetkililer bu hafta içerisinde yağışların ciddi anlamda sel felaketleri doğurma ihtimalinin de olduğu belirtti. Birçok ilçede ise sele karşılık önemler alınırken yurdun belirli bölgelerinde hava olaylarına bağlı olarak okullar bir günlüğüne tatil yapma kararı aldı.

İlkbahar Sıcakları Şubat Başlarında

Meteorolojiden yapılan diğer açıklamada ise ilkbahar sıcaklarının Şubat ayından itibaren yurdun her yerinde olacağını ve soğuk hava dalgasının bu süreden sonra oluşmasının artık zor olduğunu belirtti. Ülkemizde kuraklık yaşanan bölgelerde ise yağışla birlikte su konusunda artık sorun çıkmayacağı da kurum tarafından belirtildi.  Hava durumu ise Ocak ayının sonuna ve Şubat ayının başına kadar değişmeyecektir.