Emekliye Promosyon Müjdesi

Emekliye Promosyon Müjdesi

SGK ve bankalar arasında devam eden promosyon görüşmeleri nihayetinde artık sona gelmiş durumda. Bakanlıkla tarafından yapılan son görüşmelerde kamu bankaları hariç özel bankalarında promosyon vermeye yanaşması birçok kişi tarafından heyecanla karşılandı. Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamalar ise artık emekli promosyon konusunda mutlu sona ulaştı.

Devlet bankaları ile SGK arasında geçen görüşmelerin hepsi olumlu sonuçlanmıştı. Fakat bazı özel bankaların bu duruma yanaşmaması emeklilerin beklemesine neden olmaktaydı. Lakin son görüşmede iki tarafta anlaşınca artık ödeme işlemlerine geçildi. Emekliye zam olarak da Şubat ayı gösterildi.

Bankalar İle Anlaşanda Faydalanabilecek

Emekli olduğunuz zaman bankalar sizlerle anlaşmak istiyor ve maaşınızı içerde tutmanızı talep ediyor. Bir nevi belli bir süre boyunca o banka ile çalışmanız gerekmektedir. Eğer onaylarsanız da sizlere belli bir oranda hediye vermekteydi. İşte bu durumu ortadan kaldırmak için yapılan düzenlemeler ile artık emekliye promosyon direk ödenecek.

SGK tarafından yapılan diğer bir açıklamada ise geçmiş dönemlerde anlaşan fakat devletin belirlediği oranın altında ikramiye alanlarda bankalarına itiraz ederek geriye kalan tutarı kolayca alabilecekler. Bankaların bu durumu kabul etmemesi dahilinde ise sorgusuz sualsiz sözleşmenizi iptal ederek almış olduğunuz promosyonu ödeyip başka bankaya geçerek bu sistemden faydalanabilirsiniz.

Promosyonlar Yatmaya Başladı

Emekliler tarafından beklenen promosyon ise bakanlığın yaptı açıklamalar ile birlikte Ocak ayından itibaren ödenmeye başlayacak. Bu duruma göre maşınız eğer 1.000 TL’nin altında ise 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasındaysa 375 TL eğer 2.000 TL’nin üzerinde ise 450 TL olarak alabileceksiniz. Ocak ayında yatırmaya başlayacak olan promosyonlar Mart ayına kadar hesaplarınıza geçecektir. Bakanlığın yeni düzenlemesi ile birlikte de artık bankalar ile anlaşmanıza gerek kalmayacak.