Din Dersi Dayatması Anaokullarına da İndi

 

 

Eğitimde hızlı bir şekilde dini zorunlulukların getirilmesi anaokulu seviyesine kadar düştü. Anaokullarında müftülüklerle imzalanan protokoller doğrultusunda Kuran dersi verilecek.

 

Daha önce ilköğretim 4.sınıflarda zorunlu din dersi uygulamasına geçilmesi birçok kişinin tepkisini çekmişti. Bu konudaki sorunlar çözülmeden şimdi de anaokulu seviyesindeki çocuklara kuran dersi verilmesi kararı verildi. Kuran eğitimi için velilere izin kağıdı sunulacak ve onay veren veliler 4-6 yaş arasındaki küçük çocuklarını kuran dersine gönderecek.

 

Haftada 6 Saat

 

Haftada 6 saat alınacak olan derslere cami gezilerinin de dahil edilmesi ve öğrencilerin ödüllendirilmesi söz konusu olacak. Birçok velinin şimdiden tepkisini çeken bu uygulama nedeniyle her hafta düzenli olarak 6 saat din ve kuran eğitimi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına göre bu durum öğrencinin manevi ve kültürel gelişimini arttıracak. Oysa şimdiden birçok veli bu uygulamasının yersiz ve laik eğitim sistemi için bir tehdit olduğu görüşündeler. Anaokulu çocuklarının oyun okulunda oynayarak öğrenmesi ve gelişmesi hedeflenirken çocuğun özgür iradesi dışında bir seçimin dayatılması eğitim sistemine bir darbe olarak nitelendiriliyor.

 

Amaç Ne?

 

Eğitimde bilimselliğe doğru ilerlemek gerekirken bilimsellikten uzak bir şekilde din eğitiminin anaokulu seviyesine kadar dayatılması oldukça ciddi tepki çekiyor. İmam Hatipleştirilen okullardaki kadar dini eğitim verilmesi, öğrencinin bilimsellikten uzak dogmatik bir bakış açısıyla yetişmesine neden oluyor. Birçok okulda ise öğretmen yok denerek öğrencilere seçmeli din dersi almaları dayatılıyor.